Mestari


Myung Jae Ok

HOI JEON MOO SOOLin perustaja Myung Jae Ok syntyi Koreassa 31.12.1938 Chem Nam provinsissa. Taistelutaidon pariin hän hakeutui jo nuorena, ja merkittävin hänen varhaisista harrastuksistaan oli kongsoodo eli korealainen karate . Ja hän saavuttikin siinä 5.dan mustan vyön 60-luvun puolivälissä.

HJMS syntyy

Vuonna 1984 Jae Ok jätti veljensä perustaman organisaation joka opetti aikidovaikutteista hapkidoa ja omistautui kokonaan oman lajinsa kehittämiselle. Mukana seurasi osa hänen opettamistaan hapkidoseuroista, mikä osaltaan nopeutti lajin leviämistä maailmalle. Kattojärjestö World Hoi Jeon Moo Sool Federation perustettiin 5. kesäkuuta 1986. Lajin pitkä nimi oli alunperin Hoi Jeon Moo Sool Hapkido , mutta melko pian hapkido-sana pudotettiin sen lopusta pois sillä Hoi Jeon Moo Sool ja Hapkido ovat kaksi täysin eri lajia.

Nykytilanne

Nykyisin Hoi Jeon Moo Soolia harjoittellaan monessa maassa ja sen pääpaikka on Etelä-Koreassa. Vahvimman jalansijan laji on onnistunut saavuttamaan arabimaissa. Euroopassa lajia harrastetaan Suomen lisäksi ainakin Ranskassa sekä Espanjassa, mistä löytyy Euroopan korkein opettaja (Kim Seong Tae 9.dan).

Linkki: Mestarin haastattelu